Belgische Bichon Club Erkend door de KKUSH onder het nr 612.

U bent nu hier: Home - Havanezer - Havanezer

Belgische Bichon Club

 

Vermoedelijk afkomstig vanuit de regio van het Middellandse-Zeegebied, is hij de oceaan overgestoken om in Cuba te belanden, en nadien opnieuw in Europa geïntroduceerd te worden.

 

 

 

 

 

  In Cuba heeft hij zijn eigen postegel en droeg hij de
  bijnaam: "Havana Silk dog", “zijdeachtig hondje van

  Havana”.

  Zijn lichaam is een klein beetje langer dan hoog,

  met een overvloedige vacht.
  De hoog gedragen staart is bedekt met zijdeachtige

  haren

 

Deze vriendelijke hond heeft een springerige manier van lopen welke zijn vrolijk karakter benadrukt.

Hij heeft lange oren welke langs de wangen vallen in een zeer discrete plooi, de ogen zijn donker en amandelvormig. Zijn vacht is zeer zacht, vlak of golvend, en mag gekrulde haarlokken vertonen.
Een rariteit is wel een volledige witte vacht, meestal neigen ze tot beigeachtige tinten tot donker rosbruinig, zwart en vlekken in al de verschillende kleuren. Zijn open karakter en natuurlijke charme, maken van hem de ideale gezelschapshond en ook de beste vriend van het gezin. Van nature uit is hij zeer aandachtig en leergierig, zijn opvoeding is eerder gemakkelijk en dikwijls volstaat het om de stem te verheffen om hem te berispen. Het onderhoud van de vacht, een regelmatige borstelbeurt, vraagt de nodige discipline, begint al op jonge leeftijd en wordt spelenderwijze aangeleerd. De Havanezer gaat regelmatig in bad, hij heeft zijn eigen shampoo en af en toe een crèmespoeling is aangewezen. Na het bad wordt de vacht als het ware afgesponsd nooit gewreven. Als het koud is, wordt hij drooggeblazen, zodoende ziet hij er altijd netjes en verzorgd uit. Ze worden vooral gekweekt als gezelschapshond, maar vele Havanezermensen nemen deel aan schoonheidswedstrijden, gehoorzaamheidstraining en agility. Dit alles draagt ertoe bij dat de Havanezer meer en meer succes krijgt.

 

Elk van onze fokkers zal U graag meer inlichtingen verschaffen en U zo goed mogelijk raad geven.