Belgische Bichon Club Erkend door de KKUSH onder het nr 612.

U bent nu hier: Home - Bolognezer - Bolognezer

Belgische Bichon Club

 

 

Het is een heel oud Italiaans ras (15 eeuw) dat vertoefde bij vorsten en prinsen, maar wat in de vergeethoek geraakt door de opkomst van populaire rassen zoals de Maltezer.

Maar nu proberen enkele enthousiaste fokkers het terug de belangstelling te geven die het verdiend.

De Bolognezer is charmant, intelligent, attent, rustig , doch niet sloom en heel erg aan zijn gezin gehecht. Houd niet van een saai leven, maar ook niet van dolle spelletjes, maar is van nature vriendelijk met kinderen. Hij voelt zich op zijn best in een vriendelijke omgeving, liefst dicht bij zijn baasje.

De verzorging is niet zo intensief als weleens wordt beweerd. 1 X per week grondig borstelen en dan met een grove kam uitkammen is meestal voldoende, zo zal zijn vacht er op zijn best uitzien. Eventuele loszittende pluisjes met de vingers voorzichtig losmaken en uitborstelen met een zachte borstel.

 

Enkele raspunten: Witte vlokkerige (fluffy) uistaande vacht, hoog aangezette iets afstaande oren, zwarte neus, lippen en oogomranding. De ronde ogen hebben een donkere kleur. Schaargebit, tanggebit wordt getolereerd. Het lichaam is evenredig (lengte en hoogte). De staart wordt in een boog op de rug gedragen. Volwassen gewicht ongeveer 4 kg